در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۲۱:۰۷:۰۶
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۷
دقیقه
فهرست مطالب
اگر یک فرد قهوهدوست هستید؛ ولی هنوز تجربه سرو حداقل یک شات اسپرسو ندارید، مطلوبترین عطر و طعمی که یک فنجان قهوه میتواند داشته باشد را از دست دادهاید.
اسپرسو چیست؟ یکی از پرمصرفترین روشهای تهیه قهوه است که به کمک دستگاهی بهنام اسپرسوساز حاضر میشود. اسپرسو (Espresso) یک واژه ایتالیایی به معنی «سریع» و برگرفته از نحوه عملکرد دستگاه اسپرسوساز است.
اسپرسو ساز سریعترین سرعت عملکرد را در بین ابزارهای تهیه قهوه دارد. این دستگاه ابتدا با ساختاری صنعتی و بزرگ طراحی شد و پس از مورد استقبال قرار گرفتن توسط افراد علاقهمند به قهوه، نسخههای کوچک آن با عنوان اسپرسو ساز خانگی جهت دسترسی سریع و آسان به نوشیدنی محبوب قهوه در منزل عرضه شد.
اسپرسو ساز چگونه سریع عمل میکند؟ نحوه عملکرد اسپرسوساز بر پایه فشار است و از طریق عبور سریع و پرفشار آب داغ از میان منافذ پودر قهوه موجود در سبد پرتافیلتر دستگاه، عصاره قهوه را میگیرد.
نتیجه عبور پرفشار آب از پودر قهوه «استخراج لایهایی غلیظ و خوشرنگ بهنام کرمای اسپرسو» است. در واقع تنها راه تهیه خامه قهوه «بهرهگیری از فشار» است که اسپرسوساز با استفاده از فشار ناشی از بخار آب این عملیات را به درستی و حرفهایی انجام میدهد.
در واقع نوشیدنی تهیهشده در دستگاه اسپرسو ساز برخلاف سایر ابزارهای تهیه قهوه، از دو لایه با رنگهای مختلف تشکیل میشود. لایه اولیه (زیرین) به رنگ مشکی و لایه استقرار یافته در سقف لایه اولیه به رنگ طلایی که کرمای قهوه اسپرسو نامیده میشود.
با این تفاصیل، سادهترین و بهترین تعریف از کرمای اسپرسو این است: «لایهایی طلایی رنگ که نتیجه عبور پرفشار آب از میان منافذ پودر قهوه است و فقط بهوسیله دستگاه اسپرسو ساز میتوان به آن دست یافت»
همانطور که اشاره شد، برای تهیه کرمای اسپرسو نیاز به دستگاه اسپرسوساز دارید. میزان فشار لازم جهت تهیه کرمای اسپرسو «۹ بار» است که اکثر دستگاههای اسپرسو ساز با همین مقدار فشار عمل میکنند.
دستگاههایی که تحت عنوان ۱۵ یا ۲۰ بار عرضه میشوند نیز فشار بیشتری اعمال نمیکنند؛ چون فشار بسیار زیاد منجر به استخراج کرمای بیشتری از قهوه نخواهد شد. در مطلب اسپرسو ساز چند بار بخرم؟ به تفاوت اسپرسو ساز 15 و 20 بار و نحوه بهرهگیری اسپرسو ساز از فشار بخار بهطور کامل پرداختهایم که میتوانید از آن مطلب جهت آشنایی با مکانیزم عملکرد این دستگاه استفاده کنید.
اما نکته مهمی که عدم رعایت آن منجر به عدم رضایت از طعم اسپرسو و کرمای آن میشود «مدت زمان عصارهگیری» است. زمان گرفتن عصاره قهوه در اسپرسو ساز نباید خارج از بازه ۱۵ تا ۲۵ ثانیه باشد. (اگر قصد نوشیدن اسپرسوی بیشتری دارید، میتوانید این زمان را تا حداکثر ۳۰ ثانیه افزایش دهید)
لازم است بدانید، تهیه اسپرسو به کمک موکاپات حاوی کف است و امکان دارد آن را با کرمای اسپرسو اشتباه بگیرید. نوع قهوه و مدت زمانی که از رست و آسیاب آن گذشته نیز بر کیفیت کرمای اسپرسو تاثیر مستقیم دارد.
هر چه قهوه تازهتر باشد، کیفیت و کرمای اسپرسو بیشتر خواهد بود. از طرفی توجه داشته باشید، قهوه ربوستا کرمای بیشتری دارد اما خامه بهدستآمده از قهوه عربیکا خوشطعمتر است و ماندگاری بیشتری دارد.
مدت زمان ماندگاری کرمای اسپرسو چقدر است؟ اگر مراحل تهیه اسپرسو (بهویژه زمان عصارهگیری آن) را به روش اصولی طی کرده باشید و از طرفی از قهوه تازه و مناسبی استفاده کنید، کرمای اسپرسو حداکثر دو دقیقه ماندگار خواهد بود.
توجه داشته باشید، ناپدید شدن کرمای اسپرسو قبل از یک دقیقه نشاندهنده کیفیت پایین اسپرسو است. همانطور که میدانید تنها قهوه حاوی کرما اسپرسو است که فقط بهسیله دستگاه اسپرسو ساز قابل تهیه است. در ادامه چند مدل از بهترین دستگاههای اسپرسو ساز را معرفی میکنیم.
نوا یکی از بهترین مارکهای اسپرسو ساز است و 140 و 149 دو مدل از پرفروشترین محصولات این برند محسوب میشوند. قدرت اسپرسوساز نوا 140 و 149 بهترتیب ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ وات است و هر دو با فشار بخار ۱۵ بار عمل میکنند.
یکی از حرفهایترین دستگاههای اسپرسو ساز فیلیپس بهشمار میآید که مجهز به صفحه نمایش لمسی و مخزن آسیاب قهوه است. توان مصرفی این اسپرسو ساز ۱۵۰۰ وات است و ۱۵ بار، فشار بخار دارد.
EC850M و EC685 دو اسپرسوساز قدرتمند و پرفروش هستند که بهترتیب ۱۴۵۰ و ۱۳۵۰ وات، توان مصرفی دارند. اسپرسو ساز EC850M امکانات بیشتر و در نتیجه قیمت گرانتری دارد.
مدل EC850M از مخزن شیر جهت تهیه خودکار کاپوچینو و لته بهره میبرد. اسپرسو ساز دلونگی EC685 با طراحی فوقالعاده زیبایی طراحی شده و با بدنهایی از جنس استیل ساخته شده است.
ECM2031 طراحی منحصربهفردی نسبت به سایر اسپرسوسازهای برند مباشی دارد و با توان مصرفی ۱۱۰۰ وات و فشار بخار ۲۰ بار عمل میکند. بدنه این دستگاه از جنس پلاستیک است و ۴ کیلوگرم وزن دارد.
اسپرسو ساز مباشی ECM2032 مقداری گرانتر از مدل 2031 است. این محصول دارای توان مصرفی ۱۳۶۰ وات است و از دو نازل قهوه بهره میبرد. فشار بخار این دستگاه نیز ۲۰ بار است.
برای مشاهده مشخصات دقیق هر کدام از این اسپرسوسازها میتوانید از طریق بوهیر قشم مشاهده کنید. ما در بوهیر هر محصول را بهصورت تخصصی مورد نقد و بررسی و نیز قابلیت مقایسه محصولات را در اختیارتان قرار میدهیم تا بهترین مدل را انتخاب کنید.
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲