
طرز تهیه شنیسل مرغ و مرغ سوخاری در سرخ کن
مرغ سوخاری و شنیسل مرغ دو مورد از محبوبترین غذاهای سرخ شده هستند که تهیه آنها در تابه، نیاز مصرف روغن بسیار زیادی دارد. اما با روی کار آمدن دستگاههای سرخ کن، امکان پخت این غذاها با کمترین میزان استفاده از روغن فراهم شد. بهوسیله سرخ کن میتوان دهها غذا را در ترکیب با مواد افزودنی مختلف تهیه کرد. دیگر مزیت دستگاههای سرخ کن، استفاده راحت و بی دردسر است. در این مطلب به روش تهیه شنیسل مرغ و مرغ سوخاری در سرخ کن خواهیم پرداخت.
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۳-۲۶ ۰۰:۴۷:۵۵
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۱۱
دقیقه
مرغ سوخاری و شنیسل مرغ دو مورد از محبوبترین غذاهای سرخ شده هستند که تهیه آنها در تابه، نیاز مصرف روغن بسیار زیادی دارد. اما با روی کار آمدن دستگاههای سرخ کن، امکان پخت این غذاها با کمترین میزان استفاده از روغن فراهم شد. بهوسیله سرخ کن میتوان دهها غذا را در ترکیب با مواد افزودنی مختلف تهیه کرد. دیگر مزیت دستگاههای سرخ کن، استفاده راحت و بی دردسر است. در این مطلب به روش تهیه شنیسل مرغ و مرغ سوخاری در سرخ کن خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب
چگونه در سرخ کن مرغ سوخاری و شنیسل مرغ درست کنم؟
مکانیزم عملکرد سرخ کن به این صورت است: این محصولات مجهز به المنتهای حرارتی هستند که دمای هوای خارجشده از فن دستگاه و در نتیجه محفظه حاوی غذا را افزایش میدهند.
افزایش حرارت سبد سرخ کن، موجب داغ شدن سریع و روغن میشود. در نتیجه با استفاده از مقدار کمی روغن، قادر به پختن غذا خواهد شد. جریان هوای پرحرارت در محفظه سرخ کن، منجر به پخت یکنواخت همه سطوح غذا میشود. در واقع، شما با خرید سرخ کن میتوانید در کمترین زمان ممکن، غذاهای مختلف را حاضر کنید.

طرز تهیه شنیسل مرغ در سرخ کن
شنیسل مرغ یک غذای فوق العاده خوشمزه است که روش تهیه بسیار آسانی دارد. شنیسل بر پایه گوشت بدون استخوان است و علاوهبر سینه مرغ، از گوشت گوساله، میگو، ماهی و گوشت بوقلمون نیز استفاده برای تهیه آن استفاده میشود.
مواد مورد نیاز جهت تهیه شنیسل در سرخ کن:
- سینه مرغ
- آرد سوخاری
- تخم مرغ
- آرد سفید
- آبلیمو
- نمک
- فلفل
- پودر سیر
- روغن
- پیاز خلال شده
ترکیب این مواد قطعا لذیذ و مطلوب دل خواهد شد.

دستور تهیه شنیسل مرغ در سرخ کن بدون روغن
سینه مرغ را بهصورت لایهایی برش دهید. پشت و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و سپس بهوسیله بیفکوب آنها را بکوبید.
در گام بعدی پیاز، نمک، فلفل، پودر سیر و آبلیمو را در یک ظرف مخلوط کنید و تکههای مرغ را در آن قرار دهید. اینکار برای مزهدار کردن مرغ انجام میشود و حذف یا اضافه کردن مواد دیگر به آن مجاز است.
سپس ۲ عدد تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه بشکنید. در این مرحله میتوانید به ظرف تخم مرغ ادویه اضافه کنید.

اقدام مهم: سینههای مرغ لایه لایه شده را از ظرف ادویه و آبلیمو خارج کرده، به صورت تکتک و به ترتیب به آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری آغشته کنید و به مدت ۱ تا ۴ ساعت آنها را در یخچال قرار دهید.
در گام آخر مقداری روغن به کف سبد سرخ کن اضافه کنید و مرغها را در آن قرار دهید. جهت ترد شدن بیشتر مرغها سطح آنها را با روغن چرب کنید. (اما چون از دستگاه سرخ کن استفاده میکنید که حرارتدهی بسیار زیادی دارد، بهتر از از روغن کمتری استفاده کنید)

طرز تهیه مرغ سوخاری در سرخ کن
سوخاری یکی دیگر از غذاهای محبوب و پرمصرف است که تهیه آن نیاز به غوطهور کردن مرغ در روغن دارد و سرخ کن با بهرهمندی از سیستم حرارتدهی حرفهای، چربی این غذا را کاهش میدهد.
مواد مورد نیاز مرغ سوخاری در سرخ کن:
- کتف یا ران مرغ (۸ عدد)
- پودر سوخاری
- آب (۴ لیوان)
- اختیاری: پودر سیر - پودر پیاز - پودر آویشن (هر کدام یک قاشق غذا خوری)
- فلفل قرمز - فلفل سیاه - زردچوبه (هر کدام یک قاشق چایوری)
- نمک (۲ قاشق چایخوری)
- روغن
میزان استفاده از هر کدام از مواد افزودنی به تعداد تکههای مرغ بستگی دارد.

دستور تهیه مرغ سوخاری در سرخ کن بدون روغن
- قدم اول: ابتدا فلفل قرمز، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه و نمک را همزمان در یک کاسه بریزید و سپس ۲ لیوان آب به آنها اضافه کنید.
- قدم دوم: بعد از چند دقیقه، تکههای مرغ را به کاسه اضافه کنید، و درب آن را ببندید و ۱ تا ۴ ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا طعم یکنواخت و مطلوبی بگیرند. (نگهداری در یخچال محض تقویت طعم غذا است و میتوان این مرحله را از دستور تهیه مرغ سوخاری (و همچنین شنیسل مرغ) حذف کرد)

- قدم سوم: تکههای مرغ را از یخچال خارج و آنها را بهصورت انفرادی به پودر سوخاری آغشته کنید.
- قدم آخر: مقدار بسیار کمی روغن به سطح سبد سرخ کن و بر روی تکههای روغن بریزید و تایمر دستگاه را فعال کنید.

نکات مهم در تهیه مرغ سوخاری و شنیسل مرغ در سرخ کن
ترکیب مواد افزودنی و آغشته کردن مرغ به آنها برای تهیه مرغ سوخاری و شنیسل مرغ در هر دستگاهی یکسان است. تنها تفاوت آنها در زمان پخت و میزان استفاده از روغن است. همانطور که گفته شد، تهیه آنها در تابه، نیاز به روغن بسیار زیادی دارد.
در مقابل، برای درست کردن شنیسل مرغ و مرغ سوخاری در سرخ کن بدون روغن، میزان مصرف روغن بسیار کاهش خواهد یافت. تنظیمات مدلهای مختلف سرخ کن متفاوت است. اما بهطور کلی باید نکات زیر را جهت تهیه مرغ سوخاری و شنیسل مرغ در سرخ کن بدون روغن، رعایت کرد:
- سرخ کنهای پیشرفته از برنامه پخت از پیش تنظیمشده بهره میبرند و فقط کافیست گزینه مدنظر (پخت مرغ) را انتخاب کنید. در غیر اینصورت:
- تایمر را بین ۱۵ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید.
- دما را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید.

- از روغن بسیار کمی استفاده کنید.
- برخی از سرخ کنهای بدون روغن، از قابلیت پخت بدون روغن نیز بهره میبرند که میتوانید از این قابلیت استفاده کنید. (در این حالت، تردی مرغ سوخاری و شنیسل مرغ کمتر خواهد بود)
- در محفظه برخی از مدلهای سرخ کن از قفسه توری استفاده شده است که از این قابلیت نیز میتوانید بهره ببرید.
همانطور که اشاره شد، سرخ کن یک دستگاه کاربردی برای پخت غذاهای مختلف است و مهمترین ویژگیهای آن عبارتند از: کاهش چربی غذا - کارکرد سریع - پخت یکنواخت غذا - طراحی جمع و جور کوچک - برنامه پخت آماده - صفحه نمایش LCD لمسی.
مطلب پیشنهادی: مقایسه سرخ کن فیلیپس و نینجا

لازم است بدانید، برخی از سرخ کنهای پیشرفته چربی غذا را تا ۹۰ در کاهش میدهند. سرخ کنهای فوق پیشرفته از فناوری iot پیشتیبانی میکنند و از راه دور (از طریق گوشی هوشمند) قابل کنترل و تنظیم هستند. اپلیکیشن سرخ کن، برنامههای پخت متنوعی را در دسترستان قرار خواهد داد. اگر قصد خرید سرخ کن را دارید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
مطلب پیشنهادی: راهنمای خرید سرخ کن

سرخ کن خوب چی بخرم؟
فیلیپس و تفال بهترین و پرفروشترین مارکهای سرخ کن هستند که مدلهای بسیار با کیفیتی را عرضه میکنند. در ادامه چند مورد از بهترین سرخ کنهای این دو برند را معرفی خواهیم کرد.
سرخ کن فیلیپس HD 9270: این دستگاه، پرفروشترین سرخ کن فیلیپس است. سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD 9270 دارای یک سبد ۶ لیتری است که برای تهیه غذای بیشتر از ۵ نفر بسیار مناسب خواهد بود.
بدنه این سرخ کن از جنس پلاستیک است و ۵.۵ کیلوگرم وزن دارد. سبد سرخ کن فیلیپس 9270 مربعیشکل و از جنس تفلون نچسب است که بهصورت کشویی باز میشود. توان مصرف این سرخ کن ۲۰۰۰ وات است.

سرخ کن تفال EY 201: یک سرخ کن با کیفیت و در عین حال پرفروش است که از توان مصرفی ۱۵۰۰ وات بهره میبرد. گنجایش سرخ کن تفال 201 معادل ۴.۲ لیتر است و برای حاضر کردن غذای ۵ نفر مناسب خواهد بود.
سرخ کن فیلیپس HD 9650: یک سرخ کن پیشرفته است که عملکرد فوقالعاده حرفهای ارائه خواهد داد و همچنین از ظرفیت بسیار مناسبی نیز بهره میبرد. (۷.۲ لیتر)
توان مصرفی این سرخ ۱۴۵۰ وات است. سرخ کن بدون روغن فیلیپس 9650 برای پخت سیب زمینی - مرغ - ماهی - گوشت - اسنک - سبزیجات - نان تست بسیار مناسب خواهد بود.
این سرخ کن از صفحه نمایش LCD لمسی و برنامههای پخت آماده بهره میبرد. کاسه سرخ کن فیلیپس 9650 بهصورت کشویی طراحی شده و جنس آن از تفلون نچسب و ضد خش است.

سرخ کن تفال FZ 7600: یکی از پیشرفتهترین سرخ کنهای تفال است که از صفحه نمایش لمسی بهره میبرند. سرخ کن تفال 7600 یک دستگاه هوشمند است که با استفاده از اپلیکیشن موبایل My ActiFry میتوانید آن را کنترل و تنظیم کنید. این اپلیکیشن بیش از ۳۰۰ دستور العمل پخت دارد.
توان مصرفی این سرخ کن ۱۳۵۰ وات و گنجایش آن ۱.۲ کیلوگرم است و همزمان قادر به تهیه غذای بیشتر از ۵ نفر خواهد بود.

سایر سرخ کنهای با کیفیت:
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD 9280
- سرخ کن بدون روغن سنکور 6100
- سرخ کن فیلیپس HD 9216
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD 9218
- سرخ کن بیسمارک 3555
- سرخ کن بیسمارک 3554
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD 9260
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD 9252
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD 9200

سرخ کن خوب از کجا بخرم؟
برای خرید اینترنتی سرخ کن میتوانید از طریق بوهیر قشم اقدام نمایید. این فروشگاه اینترنتی محصولات برندهای معتبر را پوشش میدهد و تنوع کالایی بسیار زیادی دارد.
در بوهیر علاوهبر سرخ کن، سایر لوازم خانگی از جمله جاروبرقی، اسپرسو ساز، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال فریزر، تلویزیون، آبمیوه گیری و اتو برندهای معتبری چون فیلیپس، سامسونگ، ال جی، بوش، دلونگی، تفال، نوا، مباشی، پاناسونیک و هیتاچی به فروش میرسد.
قیمتگذاری مناسب، یکی دیگر از مزیتهای انتخاب بوهیر برای خرید لوازم خانگی است. برای انتخاب بهترین محصول، میتوانید از بخش نقد و بررسی تخصصی و همچنین قابلیت مقایسه محصولات بوهیر بهره ببرید.