
تفاوت سرخ کن و فر - کدام سالم تر است؟
سرخ کن و فر دو مورد از برترین دستگاه های پخت و پز هستند که انتخاب یکی از بین آنها چالشی بزرگ است. در این مطلب به به تفاوت فر برقی با سرخ کن بدون روغن و مزیت ها و معایب هر کدام پرداخته شده است.
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۴-۰۲ ۱۷:۱۲:۳۳
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۸
دقیقه
سرخ کن و فر دو مورد از برترین دستگاه های پخت و پز هستند که انتخاب یکی از بین آنها چالشی بزرگ است. در این مطلب به به تفاوت فر برقی با سرخ کن بدون روغن و مزیت ها و معایب هر کدام پرداخته شده است.

فهرست مطالب
مقایسه سرخ کن و فر
ظاهر دستگاه، اولین تفاوت فر و سرخ کن است؛ مایکروویوها و مایکروفرها ابعاد بزرگتری نسبت به سرخ کن دارند. در نتیجه گنجایش آنها نیز یکسان نیست.
دومین تفاوت سرخ کن و فر: ظرفیت مایکروفر بسیار بیشتر از سرخ کن است و به کمک آن میتوان وعدهای غذایی حجیمتری را حاضر کرد. در مقابل، با خرید سرخ کن میتوانید غذای جمعوجور، ترد و با ترکیبات دلخواهی را تهیه کنید.
اصلیترین تفاوت سرخ کن و فر «قیمت دو محصول» است؛ مایکروفرها بهواسطه گنجایش و قدرت بیشتر، گرانقیمتتر از سرخ کن هستند. (البته مدلهای همقیمت با سرخ کن نیز وجود دارد که میتوانید بین آنها دست به انتخاب بزنید؛ اما بهطور میانگین سرخ کن ارزانقیمتتر از مایکروفر است)

و اما مهمترین تفاوت سرخ کن و فر: گریل و کباب کردن مرغ، گوشت، ماهی یا هر مواد غذایی دیگری در مایکروفر بسیار آسانتر و با کیفیت بهتری، امکانپذیر است. برای پخت مرغ درسته (با بزرگترین ابعاد) نیز با هیچ مشکلی مواجه نخواهید شد.
مایکروویو فضای بیشتری دارد که امکان استفاده از ابزارهای گریل یا کباب کردن و از طرفی پخت مرغ درسته را بهراحتی فراهم میکند. بهرهمندی این قابلیتها در برخی از سرخ کنهای پیشرفته و قدرتمند، تا حد محدودی امکانپذیر است.
فضای بیرونی دستگاههای سرخ کن برخلاف مایکروفر با یک عایق سرد پوشانده شده و مانع از داغ شدن بدنه دستگاه میشود. شستشوی سرخ کن آسانتر از مایکروویو است.

تفاوت فر و سرخ کن در تنوع غذایی
اگر قصد تهیه پیتزا دارید، بهترین گزینه برای شما مایکروفر است. در مقابل برای تهیه انواع فینگر فود (Finger food = غذاهای انگشتی) بهتر است از سرخ کن استفاده شود. (فینگر فود به غذاهایی گفته میشود که در اندازههای کوچک به اندازه یک لقمه و در تعداد زیاد تهیه میشود)
سرخ کن غذاها را بیشتر ترد میکند و از طرفی برای حاضر کردن مواد غذایی منجمد مانند ناگت مرغ، شنیسل مرغ، فلافل، همبرگر، کراکت سیب زمینی، کباب لقمه، فیله مرغ، میگو سوخاری، کراکت مرغ، مرغ سوخاری، سرخ کن بهتر عمل میکند. برای سرخ کردن سیب زمینی از هیچ ابزاری جز سرخ کن استفاده نکنید.
کیک، کلوچه و براونی را در مایکروفر تهیه کنید. برای کباب کردن مرغ، ماهی یا گوشت و نیز گریل کردن آنها مایکروفر عملکرد سریعتر، یکنواختتر و در نتیجه مطلوبتری خواهد داشت. از طرفی چون گنجایش بیشتری دارد، حجم زیادی از این مواد غذایی را میتوانید حاضر کنید.

سرخ کن بخرم یا مایکروفر؟
مهمترین ویژگی مشترک سرخ کن و مایکروفر: هر دو دستگاه با کمترین میزان استفاده از روغن (و حتی بدون استفاده از روغن برای پخت برخی از غذاها)، قادر به حاضر کردن وعدههای غذای کمچرب و سالم خواهند بود و بهطور دقیق نمیتوان گفت غذای حاضر شده در سرخ کن سالمتر است یا مایکروفر و کاملا بستگی به نوع غذا و نحوه پخت شما دارد. (هر دو دستگاه قادر به پخت غذاهای کمچرب، با کیفیت بسیار مطلوب هستند)
سایر ویژگیهای مشترک مایکروویو و سرخ کن:
- سرعت پخت در این دو دستگاه بسیار بیشتر از سایر دستگاهها و قابلمه رو گازی است.
- کیفیت غذایی که با سرخ کن و مایکروفر حاضر میکنید در بالاترین سطح قرار دارد.
- غذا در این دو دستگاه بهصورت یکنواخت میپزد.
- نگران سوختن یا خامپز بودن غذا نباشید: فقط کافیست زمان و دمای مناسب برای پخت هر غذا را در سرخ کن یا مایکروفر تنظیم کنید و سر وقت، سراغ غذای لذیذی که تحویلتان خواهد داد، بروید.

اصلیترین ویژگیهای سرخ کن و فر را میتوانید در این جدول مشاهده نمایید:
سرخ کن | مایکروفر |
غذای تردتر | گنجایش بیشتر |
شستشوی راحتتر | کباب و گریل |
فینگر فود | کیک |
مواد غذایی منجمد | پیتزا |
با این تفاصیل، قطعا انتخاب هر کدام از این دو دستگاه، تجربه آشپزی بسیار لذتبخش و خوشایند و از طرفی بیدردسری را رقم خواهد زد. تجربه ترکیب مواد غذایی مختلف با یکدیگر، یکی دیگر از مزایایی خرید مایکروفر یا سرخ کن است.
هر دو دستگاه مزایایی و معایبی دارند که به آنها اشاره کردیم و انتخاب بین آنها کاملا بستگی به نیاز شما دارد. و البته با توجه به اینکه قادر به پخت غذاهای مختلفی هستند، وجود هر دو دستگاه در آشپزخانه، تجربه آشپزیتان را خوشایندتر کند تا همزمان با کیفیتترین غذاها را با ترکیبات متنوع بپزید.
در ادامه چند مورد از بهترین دستگاههای سرخ کن و مایکروفر را معرفی خواهیم کرد تا شما بسته به نیاز خود دست به انتخاب بزنید و بهترین مدل را انتخاب و خرید کنید.

راهنمای خرید سرخ کن و مایکروفر
بهترین مارکهای سرخ کن عبارتند از فیلیپس، تفال، نینجا، دلونگی، الکترولوکس، بیسمارک و سنکور. فیلیپس (Philips) بهعنوان یک برند معتبر در بازار لوازم خانگی، سرخ کنهای بدون روغن بسیار با کیفیتی عرضه میکند. سرخ کنهای فیلیپس با تکنولوژی روز دنیا طراحی و ساخته میشوند و علیرغم ارائه عملکرد مطلوب، قیمت بسیار مناسبی نیز دارند. به همین دلیل سهم زیادی را در لیست پرفروشترین سرخ کنهای بازار دارد.

۹ مدل از سرخ کنهای پرفروش:
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD9270
- سرخ کن بدون روغن فیلیپس HD9252
- سرخ کن تفال AH9500
- سرخ کن بدون روغن تفال EY201
- سرخ کن چندکاره دلونگی FH1396
- سرخ کن چندکاره دلونگی FH1394
- سرخ کن الکترولوکس E6AF1720S
- سرخ کن بیسمارک BM3554
- سرخ کن نینجا AF 300

سامسونگ و ال جی بهترین برندهای تولیدکننده مایکروفر و مایکروویو هستند و بهترین مدلهای آنها عبارتند از:
- مایکروویو ال جی MH8265CIS
- مایکروویو سامسونگ MG40J5133AT
- مایکروویو سامسونگ MG402MADXBB
- مایکروویو ال جی MH8265ِD/CIS
مشخصات جامع و کامل هر کدام از محصولات را میتوانید در بوهیر قشم مشاهده کنید.
امتیاز 4.4 از 21 رای