در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۱۷:۳۶:۱۳
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۱۷
دقیقه
فهرست مطالب
قهوه در جوامع مختلف به عنوان یک نوشیدنی محبوب شناخته می شود و قدمت بسیار زیادی دارد. دستور تهیه این نوشیدنی بعد از ورود به فرهنگ های مختلف دستخوش تغییرات زیاده شده و امروزه به روش های مختلفی قابل تهیه است.
«اسپرسو» یکی از محبوب ترین روش های تهیه قهوه است؛ دلیل محبوبیت این نوشیدنی «سرعت تهیه» و «طعم و غلظت منحصر به فرد» است. اسپرسو برای اولین بار در کشور ایتالیا به منوی قهوه خانه ها اضافه شد.
اسپرسو بعد از استقبال غیر قابل انتظار، از مرز های ایتالیا عبور کرد و به کشور های مختلفی معرفی شد؛ به گونه ای که امروزه هر فرد قهوه دوستی یک دستگاه اسپرسو ساز در منزل خود دارد.
تهیه یک شات اسپرسو با کیفیت و مطلوب که از نوشیدن آن بتوان لذت برد، مستلزم استفاده از «دانه یا پودر قهوه مرغوب و با کیفیت» است. اما قهوه مناسب برای تهیه اسپرسو چه ویژگی هایی دارد؟
با همراهی ما در این مطلب به پاسخ این پرسش خواهید رسید. اسپرسو ساز های خانگی معمولی (غیر اتوماتیک) از قابلیت آسیاب کردن قهوه بهره نمی برند و برای تهیه اسپرسو باید از پودر قهوه استفاده شود.
مطلب پیشنهادی: روش تهیه موکا
قبل از هر چیز بهتر است با انواع قهوه اسپرسو آشنا شویم. تاریخچه و پیدایش قهوه به منطقه ای در جنوب غربی کشور اتیوپی برمی گردد؛ این گیاه خوراکی که با گذشت زمان به یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان تبدیل شد، ابتدا در این منطقه یافت و به عنوان یک گیاه خوراکی شناسایی و به جهان معرفی شد. درواقع قهوه، اصطلاح عربی شده واژه کافا است.
قهوه گونه های مختلفی دارد که شناخته ترین آنها «عربیکا» و «روبوستا» هستند. بیشتر از ۷۵ درصد از قهوه جهان از درختان عربیکا تولید می شود و درختان روبوستا قریب به ۲۰ درصد از قهوه دنیا را به خود اختصاص داده اند.
درختچه های عربیکا بیشتر در آمریکای لاتین و آفریقای شمالی کاشته می شوند. این درختان در برابر سرما و گرمای زیاد دچار آفت خواهند شد و بیشتر در ارتفاعات ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا کاشته می شوند.
مطلب پیشنهادی: قهوه چه فوایدی دارد؟ (تاثیر قهوه بر لاغری)
ایده آل ترین دما برای رشد دانه های قهوه عربیکا، ۲۰ تا ۲۵ درجه است. قرار گرفتن در این میزان درجه، رشد آنها را به حد مطلوبی می رساند (رشد دانه های این نوشیدنی به آهستگی صورت می گیرد و به همین دلیل بسیار معطر هستند).
درختچه روبوستا بسیار مقاوم است و برخلاف عربیکا در گرما آسیب نخواهند دید و در ارتفاعات پایین تری رشد می کند. این قهوه بیشتر در آفریقای غربی و آسیا کاشته می شود. به نظر شما عربیکا بهتر است یا روبوستا؟
همانطور که اشاره شد، عربیکا و روبوستا بهترین نژاد های قهوه هستند و قهوه های جهان از این دو گونه درخت تولید می شوند. سوال پرتکراری که بیشتر قهوه دوستان با آن مواجه هستند این است که قهوه عربیکا بهتر است یا روبوستا و کدام را بخرم؟
علاوه بر تفاوت های ذکر شده، شکل و ظاهر دانه های عربیکا و روبوستا نیز متفاوت است. اگر دقت کرده باشید، در مرکز هر دانه قهره یک خط وجود دارد که در ظاهر جداکننده دو قسمت دانه است.
این خط مرکزی در قهوه روبوستا صاف و در دانه های عربیکا دارای انحنا است و شکلی زیگزاگی دارد. شکل دانه عربیکا کشیده تر است و ارتفاع بیشتری دارد و دانه های روبوستا گردتر هستند و ارتفاع کمتری دارند. در واقع دانه روبوستا دایره ای و عربیکا بیضی شکل است.
کافئین موجود در قهوه روبوستا ۲ برابر بیشتر از عربیکا است. قهوه عربیکا طعم ترش تر و عطر مطلوب تر دارد،؛ در مقابل قهوه روبوستا تلخ تر است. قیمت قهوه عربیکا بیشتر از روبوستا است.
به طور کلی عربیکا، قهوه محبوب برای تهیه اسپرسو است و فروش بیشتری دارد. لیبریکا نوع دیگر گیاه قهوه به شمار می آید که کمیاب و ناشناخته است. این گیاه در بیشتر در اندونزی کشت می شود.
بهتر است بدانید! اسپرسو به روش های مختلفی تهیه می شود که هر کدام با ذائقه و سلیقه های مختلف سازگار هستند:
علاوه بر این موارد (که در خانواده اسپرسو قرار می گیرند)، نوشیدنی های دیگری نیز با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز تهیه می شوند؛ نوشیدنی هایی که از ترکیب مواد مختلف از جمله شیر و شکلات با اسپرسو تهیه می شوند. برای اطلاع بیشتر از نوشیدنی هایی که با اسپرسو ساز تهیه می شوند ، اینجا کلیک کنید.
پودر قهوه را به روش اصولی تمپ کنید: تمپ کردن (فشرده کردن) قهوه تاثیر مستقیمی در کیفیت اسپرسو دارد و بهتر است به روش اصولی و درستی انجام شود. روش صحیح تمپ کردن به این صورت که ابتدا پودر قهوه را داخل سبد پرتافیلتر دستگاه ریخته و در ادامه با فشار ملایمی پودر قهوه را فشرده کنید.
تمپ کردن پودر قهوه چه تاثیری در کیفیت اسپرسو دارد؟ نحوه عملکرد دستگاه اسپرسو ساز به این صورت است که آب را با فشار و سرعت زیادی از منافذ پودر قهوه عبور می دهد؛ که نتیجه آن تولید یک عصاره غلیظ و خوش عطر و طعم به نام اسپرسو است.
در واقع اسپرسو یک واژه ایتالیایی به معنی «سریع» است. اگر فرایند تمپ کردن پودر قهوه به شکل اصولی صورت نگیرد، عبور آب از بین منافذ قهوه به شکل استاندارد نخواهد بود؛ در نتیجه طعم واقعی اسپرسو را از دست خواهید داد.
اگر فشرده کردن قهوه با فشار زیادی صورت گیرد، تعداد منافذ قهوه کاهش خواهد یافت و آب نمی تواند با سرعت و فشار لازم از بین ذرات قهوه عبور کند که منجر به تهیه یک فنجان نوشیدنی نامطلوب و به دور از طعم واقعی خواهد شد.
اگر عمل تمپ کردن انجام نشود یا با قدرت بسیار کمی صورت گیرد، آب با سرعت زیادی از میان منافذ پودر قهوه عبور می کند و عصاره گیری به شکل کامل انجام نمی شود که نتیجه آن تهیه یک فنجان قهوه نامرغوب خواهد شد.
قهوه آمریکانو چیست؟ آمریکانو یک نوشیدنی محبوب در خانواده قهوه است که از ترکیب یک شات اسپرسو و ۳۰ تا ۴۷۰ میلی لیتر آب داغ تهیه می شود. آمریکانو غلظت و تلخی کمتری نسبت به اسپرسو دارد. در مطلب تفاوت آمریکانو اسپرسو ، نحوه تهیه آمریکانو و تفاوت های کلی آن با اسپرسو شرح داده شده است.
نکته تاثیرگذار! بهتر است قبل از عصاره گیری، فنجان قهوه گرم شود. برخی از اسپرسو ساز خانگی دارای «صفحه گرم نگهدارنده فنجان» هستند. در صورت عدم وجود این صفحه، شستن لیوان با آب داغ پیشنهاد می شود.
تهیه قهوه با یخ: قهوه از آن دسته نوشیدنی هایی است که به روش های مختلفی قابل تهیه است. یکی از روش های خلاقانه تهیه قهوه «ترکیب آن با یخ» است. از آنجایی که طرفداران اسپرسو دوست ندارند، در فصل تابستان از نوشیدنی محبوب خود دور بماند، آن را با دمای سرد صرف می کنند. ترکیبات اسپرسو سرد: یخ - شیر - شکر - اسپرسو.
اصلی ترین عامل سرعت آماده سازی اسپرسو و روش تهیه راحت تهیه آن، وجود دستگاه اسپرسو ساز است و هر چه قابلیت ها، امکانات و ویژگی های اسپرسو سازی که از آن استفاده می کنید بیشتر باشند، تجربه لذت بخش تری از تهیه اسپرسو و سایر نوشیدنی های قابل تهیه با این دستگاه کاربردی خواهید داشت.
در بین برند های مختلف، دلونگی - بوش - نوا - مباشی - زیگما، دستگاه های با کیفیت تری تولید می کنند و از اعتبار، شهرت و فروش بیشتری نسبت به سایر برند ها بهره می برند. در ادامه ۵ اسپرسو ساز پرفروش از این برند ها را معرفی و بررسی خواهیم کرد.
این دستگاه یکی از بهترین اسپرسو ساز های دلونگی است که از یک موتور قدرتمند و مجموعه از قابلیت ها و ویژگی های کاربردی بهره می برد. اسپرسو ساز EC 685 در ۴ رنگ «قرمز - سفید - مشکی - استیل» عرضه میشود.
توان مصرفی: | ۱۳۵۰ وات |
فشار بخار: | ۱۵ بار |
ظرفیت مخزن آب: | ۱.۲ لیتر |
وزن: | ۴ کیلوگرم |
این اسپرسو ساز دارای ۲ نازل قهوه است و از سیستم گرم نگهدارنده فنجان و قابلیت تنظیم میزان بخار نیز بهره می برد. خرید اسپرسو ساز دلونگی EC 685 از بوهیر قشم
این اسپرسو ساز یکی از قدرتمند ترین و پرفروش ترین دستگاه های نوشیدنی ساز بوش است که دارای یک مخزن دانه قهوه با ظرفیت ۳۰۰ گرم است. این دستگاه تمام اتوماتیک، قابلیت تهیه انواع نوشیدنی از جمله اسپرسو، ماکیاتو، ریسترتو، موکا، آمریکانو، فلت وایت، کاپوچینو و کافه لاته را دارد.
توان مصرفی: | ۱۵۰۰ وات |
فشار بخار: | ۱۹ بار |
ظرفیت مخزن آب: | ۱.۷ لیتر |
وزن: | ۹.۵ کیلوگرم |
این اسپرسو ساز خوش ساخت دارای یک صفحه نمایش LCD و پنل کنترل لمسی است و برای تهیه هر نوشیدنی فقط کافیست عکس آن را لمس کنید. خرید اسپرسو ساز بوش TIS65621RW از بوهیر قشم
نوا یکی دیگر از برند های قدرتمند در زمینه ساخت اسپرسو ساز خانگی است و اسپرسو ساز NCM 149 یکی از محصولات پرفروش این برند به شمار می آید که از تناسب قیمت و کیفیت بسیار خوبی بهره می برد.
توان مصرفی: | ۱۲۵۰ وات |
فشار بخار: | ۱۵ بار |
ظرفیت مخزن آب: | ۱.۲ لیتر |
وزن: | ۶.۵ کیلوگرم |
بدنه این اسپرسو ساز از جنس استیل ضد زنگ است و کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد. اسپرسو ساز نوا 149 از یک نازل خروجی بخار بهره می برد. خرید اسپرسو ساز نوا 149 از بوهیر قشم
برند ژاپنی مباشی علی رغم قدمت بسیار کمی که دارد، اما یکی از برند های معتبر و پرفروش در بازار اسپرسو ساز های خانگی است. این برند خیلی سریع موفق به کسب اعتبار و شهرت زیادی در این زمینه شد. اسپرسو ساز ECM 2010 یکی از پرفروش ترین محصولات مباشی به شمار می آید.
توان مصرفی: | ۱۱۰۰ وات |
فشار بخار: | ۲۰ بار |
ظرفیت مخزن آب: | ۱.۵ لیتر |
وزن: | ۴ کیلوگرم |
این اسپرسو ساز علاوه بر عملکرد بسیار خوبی که دارد، از طراحی بسیار زیبایی نیز بهره می برد. مباشی از آن دسته برند هایی است که در طراحی محصولات خود خلاقیت زیادی به خرج می دهد. خرید اسپرسو ساز مباشی ECM 2010 از قشم
RL - 222 با توجه به سطح کیفیت و قیمت مناسبی که دارد، یکی از به صرفه ترین اسپرسو ساز های موجود در سطح بازار است. بدنه این اسپرسو ساز از جنس استیل و پلاستیک و رنگ بندی آن ترکیبی از مشکی و استیل است.
توان مصرفی: | ۸۵۰ وات |
فشار بخار: | ۱۵ بار |
ظرفیت مخزن آب: | ۱.۶ لیتر |
وزن: | ۳.۹۶ کیلوگرم |
این اسپرسو ساز از یک نازل بخار جهت تهیه فوم شیر برای افراد علاقه مندان به کاپوچینو و کافه لاته نیز بهره می برد. خرید اسپرسو ساز زیگما RL 222 از بوهیر قشم
برای خرید این ۵ محصول و سایر اسپرسو ساز های برند های مختلف، می توانید از طریق بوهیر قشم اقدام نمایید. ما در فروشگاه اینترنتی بوهیر با «در دسترس قرار دادن قابلیت مقایسه محصولات مختلف با یکدیگر»، «تنوع کالایی» و «قیمت گذاری ارزان و مناسب» شرایط خرید اینترنتی امن و آسان را برای شما فراهم کرده ایم.
در بوهیر علاوه بر اسپرسو ساز، می توانید انواع لوازم خانگی از جمله تلویزیون، جاروبرقی، اتو بخار، ماشی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی را نیز خرید کنید. فروشگاه اینترنتی بوهیر ، بهترین گزینه برای خرید از قشم ، درگهان و میشی است.
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲