در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۳-۲۶ ۱۶:۴۳:۱۴
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۱۰
دقیقه
فهرست مطالب
چربی بسیار زیاد غذاهای محبوب سرخشده، موجب شد شرکتهای فعال در زمینه ساخت لوازم پخت و پز به دنبال راهی برای کاهش استفاده از روغن و افزایش سرعت پخت این دسته از غذاها بودند.
بهترین روش برای کاهش میزان استفاده از روغن برای سرخ کردن مواد غذایی این است که آنها در معرض مستقیم حرارت قرار گیرند. با بهرهگیری از همین الگو اولین دستگاههای سرخ کن هوا ساخته و روانه بازار شدند.
به این صورت که هنگام پخت، تمام روزنههای محفظه غذا بسته میشود و فناوری جریان حرارت (که در سرخ کنهای برندهای مختلف متفاوت است) شروع به فعالیت میکند.
این نوع عملکرد موجب پخت یکنواخت مواد غذایی میشود و دستگاه را از مصرف زیاد روغن بینیاز میکند. به همین دلیل عنوان «بدون روغن» در مشخصات این دستگاهها دیده میشود.
استقبال از این دستگاه بسیار چشمگیر و میزان خرید سرخ کن در اولین سالهای ورود آن به بازار بسیار زیاد و قابل توجه بود.
در ادامه خواهید خواند:
همانطور که اشاره شد، دستگاه سرخ کن با بهرهگیری از حرارت خشک فرایند پخت را طی میکند و مکانیزم عملکرد آن بر پایه جریان و پخش حرارت در محفظه حاوی غذا است.
مهمترین مزایای دستگاههای سرخ کن بدون روغن عبارتند از:
از آنجایی که حرارت خشک، نیاز به مصرف روغن را بسیار کاهش میدهد چربی غذاهای سرخشده در این دستگاه خیلی کمتر از روشهای سنتی سرخ کردن است.
سرخ کنهای پیشرفته (که بیشترین سهم بازار این دستگاه را تصاحب کردهاند) از دستورات پخت پیش فرض بهره میبرند و نیز قابلیت اعمال برنامههای پخت شخصی دارند.
افزونبر این دارای طراحی پیچیده نیست و استفاده از آن از عهده هر کسی بر میآید.
غذاهای سرخشده معمولا دارای بوی زیادی هستند؛ اما طراحی پیشرفته دستگاههای سرخ کن به گونهایی است که پخت بی بویی را تجربه خواهید کرد.
دستگاههای سرخ کن معمولا از کاسه نچسب بهره میبرند که شستشوی آن را آسان میکند.
به غیر از این موارد سرخ کن بدون روغن هیچ عیبی ندارد و قطعا استفاده از آن تجربه لذتبخش و خوشایندی به همراه خواهد داشت.
در ادامه به معرفی انواع مختلف این دستگاه میپردازیم و ویژگیهای هر کدام را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
استقال بسیار زیاد از این دستگاه و محبوبیت بسیار زیاد آن، تنوع در طراحی این دستگاه را دو چندان کرد و امروزه مدلهای زیادی از سرخ کن با امکانات مختلف و ویژگیهای متفاوت در سطح بازار موجود است.
در ادامه، به ویژگیهای هر سرخ کن و مدلهای پرفروش هر نوع میپردازیم.
سرخ کنها به دو دسته چرخشی (آسانسوری) و کشویی تقسیم میشوند.
اولین نکتهایی که باید در خرید سرخ کن مدنظر قرار دهید:
قطعا هر دو نوع سرخ کن مناسب، کارآمد و قدرتمند هستند و استفاده از هر ۲ نوع، تجربه خوشایند و مطلوبی به همراه خواهد داشت.
همانطور که اشاره شد، تنوع در بازار سرخ کن بسیار زیاد است و مدلهای مختلفی با سطوح کیفی متفاوت عرضه میشوند. توان مصرفی نشانگر قدرت عملکرد سرخ کن و توجه به آن الزامی است.
سرخ کن بهعنوان یک دستگاه حرفهای از پنل کنترل و منوی پیشرفته بهره میبرد؛ پنل کنترل سرخ کنهای مختلف، متفاوت است و برای طراحی پنل کنترل دستگاههای سرخ کن از سیستمهای مختلفی بهره گرفته میشود:
اکثر سرخ کنها از نمایشگر اعلام وضعیت غذای در حال پخت بهره میبرند. مدلهای لمسی و کلیدی معمولا مجهز به دستورات پخت متعددی هستند. سادهترین نوع پنل کنترل «ولوم چرخشی» است که معمولا هر سرخ کن از دو ولوم چرخشی جهت تنظیم میزان دما و زمان پخت بهره میبرد.
برخی از کاربردی ترین دستورات پخت سرخ کن:
این برنامههای در پنلهای لمسی یا کلید فشاری سرخ کنها دیده میشوند که در نمایشگرهای لمسی بهوسیله آیکون هر غذا و در پنلهایی که شامل کلیدهای فشاری است بهواسطه نامهای انگلیسی هر دستور پخت نمایش داده میشوند.
فناوری پخت هر سرخ کن نیز متفاوت است.
برندهای معتبر از فناوریهای حرارت اختصاصی شرکت خود در دستگاههای سرخ کن بهره میگیرند.
برای مثال:
جنس و ظرفیت محفظه و کاسه سرخ کن را نیز مورد بررسی قرار دهید.
همانطور که گفته شد، شکل کاسه سرخ کن آسانسوری معمولا «گرد» و مشابه قابلمه است و مدلهای کشویی کاسههایی با ظاهر «مربعی» با گوشههای قوسدار یا «گرد» دارند.
از کاسه اکثر سرخ کنهای برندهای معتبر «روکشی نچسب و ضد خش از جنس سرامیک یا تفلون» محافظت میکند.
برای انتخاب گنجایش سرخ کن نیز باید با توجه به تعداد افراد خانواده دست به انتخاب زد:
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲