
رست قهوه چه تاثیری بر کیفیت آن دارد؟
قهوه در راه تبدیل شدن از یک درختچه به نوشیدنیایی مرغوب، تحت تاثیر چند فرایند قرار میگیرد که یکی از آنها «رست» است. رست یا برشته کردن دانه قهوه، فرایندی مهم و موثر بر میزان کافئین، تلخی و در مجموع کیفیت آن دارد که در این مطلب به درجات مختلف آن و بررسی ویژگیهای هر کدام پرداخته شده است.
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۳-۰۳-۱۳ ۱۷:۳۳:۳۹
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۷
دقیقه
قهوه در راه تبدیل شدن از یک درختچه به نوشیدنیایی مرغوب، تحت تاثیر چند فرایند قرار میگیرد که یکی از آنها «رست» است. رست یا برشته کردن دانه قهوه، فرایندی مهم و موثر بر میزان کافئین، تلخی و در مجموع کیفیت آن دارد که در این مطلب به درجات مختلف آن و بررسی ویژگیهای هر کدام پرداخته شده است.

فهرست مطالب
رست قهوه چیست؟
قهوه یک گیاه با برگهای سبز و خوشههای مشابه گیلاس است که هسته (دانه) آن را جهت مصرف به عنوان یک نوشیدنی، خارج میکنند. تبدیل میوه درختچه قهوه از رنگ سبز به قرمز، نشان از قابل برداشت شدن آن است. اولین کار بعد از برداشت قهوه، «فرآوری» است: فرایند جدا کردن دانه قهوه (هسته) از میوه
بعد از بیرون آوردن دانه از میوه، فرایند اصلی تبدیل آن به یک ماده مصرفی شروع میشود: «رست قهوه»
قهوه در درجات متفاوتی رست میشود که در ۴ بازه اصلی تقسیم میشوند:
- لایت (Light) - (به رنگ قهوهای بسیار روشن)
- مدیوم (medium)
- مدیوم-دارک (Medium Dark)
- دارک (Dark) - (به رنگ قهوهای بسیار تیره)
دیگر دلایل رست قهوه:
- کاهش اسیدیته
- کاهش آب (دانه قهوه آب زیادی دارد که موجب دم کشیدن نامرغوب میشود)

کدام درجه رست کافئین بیشتری دارد؟
میزان کافئین قهوه، وابسته به عوامل زیادی از جمله نوع قهوه (عربیکا، روبوستاب یا …..) است. درجه رست نیز یکی از عوامل موثر بر مقدار کافئین قهوه است:
در واقع به واسطه این که عوامل متعددی بر میزان کافئین قهوه نقش دارند، میزان سنجش كافئين آن بسیار سخت است.
رست قهوه با دمای ۱۸۰ تا ۳۲۰ درجه انجام میشود و جهت جلوگیری از سوختن آن، در هنگام طی شدن فرایند برشته شدن، دانهها هم زده میشوند. رست زیاد قهوه، منجر به ترشح روغن و چرب شدن سطح آن میشود.
حرارت خشک، آب دانه قهوه را میگیرد که موجب کاهش وزن آن میشود.

چند نکته مهم
با توضیحاتی که ارائه شد، انتخاب بین درجات مختلف رست قهوه تا حد زیادی وابسته به ذائقه مصرفکننده است.
- برای قهوه بسیار تلخ، سراغ رستهای دارکتر (تیرهتر) میروند.
- جهت استفاده از افزودنیهای مانند شیر، خامه و شکر، قهوههای روشن که کمترین رست شدهاند مناسب نیستند.
- ذائقههایی که با تلخی زیاد سازگار نیستند، قهوههایی که کمتر رست شدهاند را میپسندند.
همانطور که اشاره شد، بعد از رست، باید دانه قهوه را با درجهایی مناسب، آسیاب کرد؛ درجه آسیاب قهوه، متناسب با نوع تهیه آن انتخاب میشود. برای تهیه قهوه ترک از ریزترین درجه آسیاب استفاده میشود و قهوه دمسرد، بزرگترین درجه آسیاب را دارد. در ادامه به معرفی برترین دستگاههای آسیاب برقی خانگی میپردازیم.

۶ آسیاب قهوه برتر
جهت خرید آسیاب قهوه ، باید از بین مدلهای ۲ نوع دیجیتال و معمولی دست به انتخاب زد که طبیعتا مدلهای دیجیتال دارای قیمت بیشتری هستند. این معیار تاثیری بر عملکرد آسیاب ندارد و فاکتورهایی مانند قدرت موتور و کیفیت تیغه، تعیینکننده هستند.
دلونگی KG79 | بیسمارک BM4453 |
سنکور SCG 3550 SS | دلونگی KG521.M |
دلونگی KG200 | مولینکس AR110 |

آسیاب قهوه دلونگی KG79
دلونگی به عنوان یک برند قدرتمند و حرفهای در زمینه طراحی و ساخت دستگاههای مرتبط با قهوه شناخته میشود و آسیابهای برقی خانگی فوقالعاده قدرتمندی از آن در بازار موجود است.
KG79 یکی از پرفروشترین آسیابهای قهوه دلونگی است که جهت استفاده در مصارف خانگی طراحی شده است و علیرغم قیمت بهصرفه، کیفیت عملکرد مطلوبی دارد.

آسیاب قهوه دلونگی KG79:
توان: | ۱۱۰ وات |
ظرفیت محفظه پودر قهوه: | ۱۵۰ گرم |
ظرفیت محفظه دانه قهوه: | ۱۲۰ گرم |
جنس بدنه: | پلاستیک مرغوب |
برای ساخت آسیاب قهوه دلونگی KG79 از یک قالب طراحی کوچک و جمعوجور با ۴ پایه ضد لغزش، جهت حفظ تعادل دستگاه هنگام استفاده بهره گرفته شده و پوشش رنگی تماممشکی آن جلوه بصری زیبایی خلق کرده است.
درجات آسیاب زیادی دارد که با یک ولوم چرخشی، متناسب با قهوه مدنظر، قابل تنظیم است و نیز حجم قهوه آسیاب شده را میتوان متناسب با تعداد فنجان تنظیم کرد.
امتیاز 5 از 1 رای