در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۳-۰۱-۰۸ ۰۹:۰۰:۰۵
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۱۰
دقیقه
فهرست مطالب
برنج جایگاهی ویژه در وعدههای غذایی ما ایرانیها دارد و به روشهای مختلفی قابل پخت است. تخصصیترین عملکرد یک دستگاه پلوپز (Rice Cooker)، «پختن برنج» است که متاسب با سلیقه آشپز، قابلیت استفاده دارد.
کته | باقالی پلو با … (ماهیچه - گردن) |
گشنیز پلو | مرصع پلو |
برنج دمی (آبکشی) | هویج پلو |
سبزی پلو با … (ماهی - مرغ - گوشت) | شیرین پلو |
اسفناج پلو | مرغ پلو |
قیسی پلو | عدس پلو |
استانبولی | ته چین |
آلبالو پلو | میگو پلو |
یکی از اصلیترین دلایل پرمصرف بودن برنج، تنوعپذیری و ترکیب با مواد غذایی مختلف است؛ به همین واسطه، دستورات پخت زیادی دارد و در فرهنگهای مختلف، به روشهای متفاوتی تهیه میشود.
در اکثر دستگاههای پلوپز دیجیتال از چند برنامه اختصاصی برای تهیه برنج به چند روش استفاده شده است:
با بهرهمندی از دستگاه پلوپز در آشپزخانه، دست آشپز برای پختن باز است و میتواند به راحتی تنوع مطلوبی به وعدههای غذایی خانوادگی بدهد. افزایش چند برابر «سرعت» و نیز «کیفیت» آشپزی، اصلیترین مزایای بهرهگیری از این ابزار پرکاربرد محسوب میشوند.
در بخش پایانی مطلب، به معرفی بهترین پلوپز در بازههای قیمتی مختلف میپردازیم.
آشپزی یک هنر است که خلاقیت، سهم بسیار زیادی را در عطر و طعم، رنگ و لعاب و در نتیجه کسب تجربهایی لذتبخش از آن دارد.
نکاتی که باید در تهیه برنج به واسطه پلوپز رعایت شوند، درواقع همان دستوراتی هستند که در تهیه برنج به صورت سنتی (در قابلمه)، مورد توجه قرار میگیرند. مانند «میزان آب»، «میزان نمک و سایر ادویهها» و… . با این تفاوت که در پلوپز، دما و زمان پخت به صورت استاندارد تنظیم شده است و میزان پختگی یکدستی به ارمغان میآورد.
نکته بسیار مهم در تهیه برنج به هر روشی، «میزان استفاده از آب» است.
نوع برنج: | میزان آب: (به ازای هر پیمانه برنج) |
برنج سفید دانه کوتاه: | ۱ + ۱/۴ پیماه |
برنج سفید دانه بلند: | ۱ + ۳/۴ پیمانه |
برنج دانه متوسط: | ۱ + نصف پیمانه |
برنج پاربول: | ۲ پیمانه |
برنج دانه بلند قهوهای: | ۲/۲۵ پیمانه |
آشپزهای مختلف با سلیقه آشپزی متفاوت، از میزان آب یکسانی برای تهیه برنج استفاده نمیکنند.
در همه پلوپزهای دیجیتال، برنامه پخت اختصاصی با عنوان فارسی «برنج»، عبارت انگلیسی «Rice» یا «آیکون برنج» درج شدهاند که با انتخاب آن، دستگاه با دما و زمان ایدهآل، شروع به پختن برنج میکند و در پایان زمان عملیات تعیینشده، فرایند پخت به صورت اتوماتیک، قطع میشود.
به ادعای برخی از تولیدکنندگان، «پلوپز به واسطه بهرهمندی از «ترموستات حرفهای»، قادر به تشخیص جذب آب توسط دانه برنج است» که شرایط را برای پخت یکنواخت فراهم میکند.
در صورت ضربه دیدن یا هر مشکل دیگری، الزامی است که یک ظرف کاملا مشابه (ترجیحا از همان برند تولیدکننده) تهیه شود.
پلوپز با استفاده از یک سیستم جریان حرارت استاندارد (و متناسب با برنامه اعمال شده)، عمل میکند و علاوهبر پلو، برای چندین خدمات آشپزی دیگر نیز کارآمد خواهد بود. درواقع پلوپز، صرفا یک ابزار پخت معمولی نیست و میتوان با استفاده از خلاقیت آشپزی، بهرههای زیادی از آن جهت استفاده برای تنوع بخشیدن به وعدههای غذایی روزانه برد.
مرغ شکم پر | ماکارونی - اسپاگتی - پاستا |
کیک - نان | سرخ شدهها (سیب زمینی، مرغ، ماهی، میگو و…..) |
غذاهای منجمد | مک اند چیز |
پیتزا | ماست ! |
خورشت - سوپ - آش - فرنی | غذای کودک |
کباب - برشته | لازانیا - گراتن سیب زمینی |
«گرم کردن مجدد» و نیز «گرم نگه داشتن غذا»، دیگر امکانات پیشرفته پلوپزهای حرفهای به شمار میآیند.
جهت مشاهده محصولات بیشتر و خرید پلوپز از مارکهای برتر بازار به دسته بندی مربوطه در وبسایت مراجعه کنید.
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲