در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۱۷:۳۶:۴۱
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۷
دقیقه
فهرست مطالب
ماکیاتو عضوی از خانواده اسپرسو است و از معدود نوشیدنیهای این خانواده بزرگ بهشمار میآيد که خود به تنهایی نیز یک مجموعه دارد. هنگام سفارش ماکیاتو ۳ گزینه پیش رو خواهید داشت:
اگر قصد تهیه ماکیاتو در منزل را دارید، ابتدا باید بین این ۳ نوع، دست به انتخاب بزنید. دستور تهیه آنها متفاوت است؛ اما در هر ۳ نوع از شیر و اسپرسو استفاده میشود. (در ادامه به روش تهیه انواع ماکیاتو میپردازیم)
برای تهیه ماکیاتو در منزل نیاز به یک دستگاه اسپرسوساز، نسپرسو ساز یا موکاپات جهت حاضر کردن اسپرسوی مورد نیاز آن دارید. با خرید اسپرسوساز میتوانید یک شات اسپرسو غنیتر، با طعم واقعیتر و عطر مطلوبتری نسبت به سایر دستگاهها حاضر و با سایر مواد مورد نیاز ماکیاتو ترکیب کنید.
ماکیاتو (Macchiato) یکی از نوشیدنیهای ایتالیایی است که در ابتدا جهت کاهش تلخی و کافئین اسپرسو ابداع شد. قهوهدوستان ایتالیایی مخترعان اسپرسوساز و ابداعکننده نوشیدنی اسپرسو هستند.
اسپرسو بهسرعت تبدیل به یک نوشیدنی محبوب و مطلوب دل قهوهدوستان شد و از آنجایی که قابلیت ترکیب با مواد افزودنی متنوع از جمله شیر، کاکائو، بستنی، سس شکلات و وانیل را دارد، پایه نوشیدنیهای بسیار زیادی از جمله ماکیاتو شد. (ماکیاتو به ایتالیایی: لکهدار شده)
سادهترین نوع ماکیاتو است و نزدیکترین طعم را به اسپرسو دارد. از آنجایی که افراد علاقهمند به ماکیاتو با هدف تجربه طعمی متفاوت از اسپرسو آن را انتخاب کردهاند، کمتر به سراغ اسپرسو ماکیاتو میروند.
اما اسپرسو ماکیاتو بهترین گزینه برای کاهش تلخی اسپرسو و در عین حال حفظ قوام و کافئین آن (تا حد محدودی) است. اسپرسو ذاتا یک نوشیدنی تلخ است و علاقهمندان به آن برای کاهش کافئین و تلخی آن از مواد افزودنی دیگر از جمله شیر استفاده میکنند.
اسپرسو ماکیاتو ترکیبی از فوم شیر و اسپرسو است. مقدار شیر و ترتیب اضافه کردن آنها در مدلهای مختلف ماکیاتو متفاوت است و با رعایت نکردن آنها، طعم واقعی نوشیدنی محبوبتان را از کف خواهید داد.
ترتیب اضافه کردن شیر و اسپرسو برای تهیه اسپرسو ماکیاتو: ابتدا به کمک دستگاه اسپرسو ساز یک شات اسپرسو عصارهگیری کنید. در گام بعدی (بهعنوان گام آخر در تهیه اسپرسو ماکیاتو) به کمک نازل بخار اسپرسو ساز یا هر وسیله دیگری که در منزل استفاده میکنید، کف شیر را حاضر و بر سطح اسپرسو بریزید.
میزان استفاده از شیر بستگی به ذائقه شما دارد. اما یک فنجان اسپرسو ماکیاتو حاوی یک شات اسپرسو + یک قاشق غذاخوری (نهایتا ۲ قاشق) کف شیر است. اگر میل به اضافه کردن شیر بیشتری دارید، لاته ماکیاتو میتواند انتخابی مطلوب باشد. فنجان سرو اسپرسو ماکیاتو و اسپرسو مشابه است.
لته ماکیاتو دارای ۳ لایه متشکل از اسپرسو، فوم شیر و شیر بخار دادهشده است. (فوم شیر در نتیجه اضافه کردن زمان بخاردهی به شیر به دست میآید و حالت کف و بسیار غلیظی دارد)
لته ماکیاتو بسیار مشابه لته است و فقط ترتیب اضافه کردن شیر و اسپرسو در آنها متفاوت است. برای تهیه لاته ابتدا اسپرسو، سپس شیر بخار دادهشده و در نهایت کف شیر به فنجان سرو اضافه میشود.
در مقابل، ترتیب اضافه کردن شیر و اسپرسو جهت تهیه لته ماکیاتو به این ترتیب است: شیر بخار دادهشده + فوم شیر + اسپرسو. اسپرسو به محض اضافه شدن به شیر به سمت پایین فنجان سرازیر میشود که نتیجه آن ایجاد یک ترکیب رنگی زیبا و ترکیب طعمی مطلوب خواهد بود.
عصارهگیری اسپرسو را مستقیم در فنجان سرو انجام ندهید: بهتر است ابتدا اسپرسو را در یک فنجان مجزا قرار دهید و سپس به آرامی آن را به فنجان سرو اضافه کنید تا ترکیب شیر و اسپرسو در صددرصد سطح فنجان حس شود.
دیگر تفاوت لاته نسبت به ماکیاتو «وجود آرت لته» است. مهمترین ویژگی لته داشتن نقشهای هنری زیبا با استفاده از شیر است. به همین واسطه از فنجانهای گرد با دهانه بزرگ استفاده میشود.
ویژگیهای فنجان سرو لاته ماکیاتو: بلند - شیشهای - باریک. در مطلب تفاوت لته و ماکیاتو به نکاتی ریزی که باید در تهیه این دو نوشیدنی رعایت شود و اصلیترین تفاوتهای آنها پرداختهایم که میتوانید از بهره ببرید.
شما فردی تنوعپذیر هستید و میل به تجربه مدلهای مختلف اسپرسو و خانواده آن دارید؟ کارامل ماکیاتو را برایتان پیشنهاد میکنم. تجربهایی متفاوت و البته مطلوب و مجذوبکننده با ترکیبات خوشمزه و لذیذ.
کارامل ماکیاتو یک نوشیدنی خوشرنگولعاب است که مانند لته ماکیاتو و اسپرسو ماکیاتو از شیر و اسپرسو بهره میبرد. اما تفاوت آن در بهرهمندی از کارامل و تزیین بسیار زیبا است.
کارامل ماکیاتو یک نوشیدنی کافی شاپی فوقالعاده خوشمزه است و مواد لازم جهت تهیه آن عبارتند از:
این مواد به این ترتیب به فنجان سرو اضافه میشوند: ابتدا ۳ قاشق غذاخوری سیروپ کارامل، سپس یک شات اسپرسو و در نهایت شیر بخار دادهشده. در آخر جهت تزیین و همچنین افزایش طعم کارامل، طرحی دلخواه با کارامل ایجاد کنید.
از خامه قنادی و شکلات چیپسی نیز جهت تزیین و طعمدهی کارامل ماکیاتو استفاده میشود. لیست خانواده ماکیاتو در اینجا ختم نمیشود و دوستداران نوشیدنیهای سرد، این لیست را پربارتر کردهاند.
علاقهمندان به ماکیاتو اصلا دوست ندارند در فصل تابستان از نوشیدنی محبوب خود محروم بمانند. راه حل ساده این کار تهیه آیس کارامل ماکیاتو است؛ با اضافه کردن یخ به ترکیب کارامل ماکیاتو، یک نوشیدنی تابستانی خوشطعم حاضر میشود که محبوبیت بسیار زیادی نیز دارد.
برای تهیه آیس کارامل ماکیاتو به یک لیوان شیشهای باریک و بلند نیاز دارید. مواد مورد نیاز جهت تهیه آیس کارامل ماکیاتو عبارتند از:
گام ۱: تهیه اسپرسو (تا خنک شود)
قدم ۲: مخلوط کردن شیر و شربت وانیل
قدم ۳: سس کارامل را به لیوان سرو بریزید
قدم ۴: به مقدار لازم تکه یخ اضافه کنید
قدم ۵: شیر خنک را اضافه کنید.
قدم ۶: اسپرسو خنکشده را اضافه کنید.
قدم ۷: دوباره مقداری سس کارامل اضافه کنید.
قدم ۸: ترکیب بهدستآمده را به آرامی (با قاشق یا نی) مخلوط کنید
از آنجایی آیس موکا یک نوشیدنی سرد است، شیر را بدون بخار دادن استفاده میکنند. همچنین اسپرسو را چند دقیقه قبل از شروع ترکیب مواد اولیه آماده کنید تا خنک شود و نوشیدنیتان طعم یکدستی داشته باشد و از آن لذت بیشتری ببرید.
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
۱۴۰۳/۱۰/۱۵