در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۲۱:۰۶:۴۰
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۶
دقیقه
فهرست مطالب
ماکیاتو یک نوشیدنی ایتالیایی است (ماکیاتو در زبان ایتالیایی به معنی «لکهدارشده» است) که از ترکیب شیر و اسپرسو تهیه میشود. در در واقع شما با شیر اسپرسو موجود در فنجان را لکهدار میکنید.
لاته نیز یک نوشیدنی از کشور ایتالیا است (لته در زبان ایتالیایی: شیر) که مانند ماکیاتو از ترکیب شیر و اسپرسو تهیه میشود و پایه این دو نوشیدنی تقریبا یکسان است. تفاوت ماکیاتو لاته را مواد افزودنی دیگر و نحوه و میزان استفاده از شیر، نمایان میکند که در ادامه به آنها بهطور دقیق خواهیم پرداخت.
قبل از پرداختن به تفاوتهای ریز و درشت ماکیاتو لاته بهتر است بدانید که برای حاضر کردن اسپرسوی مورد نیاز جهت تهیه لاته و ماکیاتو، بهتر است از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.
با خرید اسپرسوساز قادر به تهیه سریع و آسان اسپرسو خواهید بود. این دستگاه، بالاترین سطح کیفیت را ارائه میکند و اسپرسوی شما واقعیترین طعم را (نسبت به موکاپات و دستگاههای دیگر) خواهد داشت.
ماکیاتو به ۳ روش مختلف تهیه میشود که ذائقههای مختلف میتوانند بین آنها انتخاب کنند. به همین واسطه تبدیل به یکی از محبوبترین نوشیدنیهای خانواده اسپرسو شده است. انواع ماکیاتو عبارتند از: اسپرسو ماکیاتو - لاته ماکیاتو و کارامل ماکیتو. در ادامه مواد مورد نیاز هر کدام را معرفی میکنیم و دستور تهیه آنها را خواهیم گفت.
در مقابل، لاته یک روش تهیه عمومی دارد که فقط از آن استفاده میشود. لاته دارای ۳ لایه به ترتیب (از پایین فنجان) یک شات اسپرسو + شیر بخار دادهشده + فوم شیر است. (فوم شیر غلیظتر از شیر بخار دادهشده است و در اثر افزایش میزان بخاردهی شیر تهیه میشود تا تبدیل به کف شود)
مطلب پیشنهادی: تفاوت قهوه و قهوه فوری
میزان استفاده از این ۳ ماده در تهیه لاته به این شرح است: یک شات اسپرسو + ۲ برابر یک شات اسپرسو، شیر بخار دادهشده و در نهایت نصف یک شات اسپرسو از فوم شیر.
اسپرسو ماکیاتو: این نوشیدنی ساده ترکیب یک شات اسپرسو و مقدار بسیار کمی شیر بخار دادهشده است. بیشتر برای کاهش تلخی اسپرسو از این روش استفاده میشود.
لاته ماکیاتو: شباهت بسیار زیادی با لاته دارد و مانند آن از ترکیب شیر بخار دادهشده + اسپرسو و فوم شیر تهیه میشود. اما ترتیب اضافه کردن آنها متفاوت است.
ترتیب اضافه کردن شیر و اسپرسو به لاته ماکیاتو: ابتدا شیر بخار دادهشده، سپس فوم شیر را اضافه و در نهایت با استفاده یک شات اسپرسو، لکهایی غلیظ و زیبا ایجاد کنید.
نفوذ اسپرسو به فوم شیر و سپس رسیدن به شیر بخار دادهشده، زیبایی و جلوه منحصربهفردی را ایجاد میکند. همچنین بر طعم نوشیدنی نیز تاثیر زیادی دارد.
کارامل ماکیاتو: برای تهیه این نوشیدنی از مقدار شیر کاسته و بهجای آن از سیروپ کارامل استفاده میشود. لایه کارامل طعم لذیذ و ظاهر زیبایی به نوشیدنی میدهد.
ترتیب اضافه کردن مواد مورد نیاز جهت تهیه کارامل ماکیاتو: لایه اولیه را با سیروپ کارامل ایجاد، سپس اسپرسو اضافه و در ادامه شیر بخار دادهشده ریخته میشود. شما کدام ترکیب را میپسندید؟ و بین ماکیاتو و لاته کدام را انتخاب میکنید؟
همانطور که اشاره شد، ماکیاتو و لته تفاوت چندانی ندارند و فقط با رعایت چند نکته، میتوانید بهراحتی لاته و مدلهای مختلف ماکیاتو را در منزل تهیه کنید. فنجان سرو دیگر تفاوت لاته و ماکیاتو است.
فنجان سرو لاته: ارتفاع پایین - دهانه پهن - گردشکل - سرامیکی
دهانه فنجان لاته بهتر است پهن باشد تا آرت و ایجاد نقشهای هنری در آن بهراحتی صورت گیرد.
فنجان سرو کارامل ماکیاتو: ارتفاع زیاد - شیشهایی - باریک
نوع تزیین کارامل ماکیاتو حکم میکند که از لیوان شیشهایی باریک استفاده شود.
فنجان سرو لاته ماکیاتو: شیشهایی - باریکتر و بزرگتر از فنجان لته
چون برخلاف لته نیاز به تریین ندارد، بهتر است از فنجانهای شیشهایی نیمهبلند استفاده شود.
فنجان سرو اسپرسو ماکیاتو: مانند لته
اسپرسو ماکیاتو یک نوشیدنی مابین اسپرسو و لته است و بهتر است از یک فنجان مشابه با این دو نوشیدنی اضافه شود.
تزیین لته: یکی از عوامل محبوبیت این نوشیدنی «آرت لته» است. آرت لته به نقشهای هنری که بهوسیله شیر در آخرین لایه ترکیب اسپرسو و فوم شیر ایجاد میشود، گفته میشود.
این نقشها شامل قلب، گل، روزتا، قو، ستاره، چرخش قلب، ستاره، طراحهای سه بعدی و همچنین نقشهای سفارشی عکس شخصی است که ایجاد آنها بر روی لته به هنر و مهارت خاصی نیاز دارد.
لته ماکیاتو: مراحل تهیه آن شبیه به لته است و فقط ترتیب اضافه کردن اسپرسو و شیر در آن متفاوت است. این نوشیدنی فاقد تزیین و طرح خاصی است و فقط یک نقطه از اثر اضافه کردن اسپرسو به شیر در آن دیده میشود.
اسپرسو ماکیاتو: برای تهیه این نوشیدنی معمولا از طرحهای مشابه با لته استفاده میشود. اما بهطور کلی لته طرحهای منحصربهفرد و زیباتری دارد که هنرمندانهتر طراحی میشوند.
کارامل ماکیاتو: یکی از خوشرنگولعابترین نوشیدنیهای خانواده اسپرسو است. همانطور که اشاره شد، اولین لایه آن کارامل است. برای نمایش واضحتر کارامل ماکیاتو و منحصربهفرد کردن آن، لایه چهارمی با طرحهای زیبایی بهوسیله کارامل ایجاد میشود تا بهعنوان امضای این نوشیدنی نمایش داده شود و همچنین بر مزه نوشیدنی بیفزاید.
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
۱۴۰۳/۱۰/۱۵
۱۴۰۳/۱۰/۱۵