در حال بارگذاری ...
پیشنهاد های ویژه
ارتباط با بوهیر
خلیل هیبتانی پناه
۱۴۰۲-۰۲-۱۳ ۲۱:۰۶:۱۱
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
۱۰
دقیقه
فهرست مطالب
اسپرسو ساز بهعنوان دستگاهی بسیار کاربردی میتواند نوشیدنی های متنوعی را تهیه کند. نوشیدنی هایی که عطر و طعم متفاوتی دارند و با هر کدام ذائقههای مختلفی سازگار هستند.
دستگاه اسپرسو ساز نوشیدنی های مختلف را با سرعت بسیار زیادی آماده میکند و یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت این دستگاه و ورود آن به خانهها «سرعت آماده کردن نوشیدنی ها» است.
اگر قهوه نوشیدنی محبوب شما است با خرید یک اسپرسو ساز خانگی میتوانید به روشهای مختلفی نوشیدنی موردعلاقه خود را آماده کنید و از آن لذت ببرید. شما با اسپرسو ساز چه نوشیدنی هایی را درست می کنید؟
اگر نمیدانید چه نوشیدنی هایی را می توان با اسپرسو ساز درست کرد، با ما در این مطلب همراه باشید تا با لیست نوشیدنی هایی که می توان با اسپرسو ساز درست کرد آشنا شوید.
علاوهبر این طرز تهیه هر یک از نوشیدنی های قابل تهیه با اسپرسو ساز را نیز خواهیم گفت. اگر قصد خرید اسپرسو ساز خانگی را دارید، پیشنهاد میکنم قبل از اقدام به خرید، از مطلب راهنمای خرید اسپرسو ساز بازدید کنید تا با بهترین مارک های اسپرسو ساز خانگی نیز آشنا شوید.
همانطور که گفته شد، اسپرسو ساز توانایی تهیه نوشیدنی های مختلف و متنوعی را دارد تا متناسب با ذائقه و سلیقه خود نوشیدنی موردعلاقه خود را انتخاب و در کمترین زمان ممکن حاضر کنید.
مطلب پیشنهادی: قهوه چه فوایدی دارد؟ (تاثیر قهوه بر لاغری)
هدف از طراحی و ساخت دستگاه اسپرسو ساز تهیه نوعی قهوه بود که بعدها با نام اسپرسو به دنیا معرفی شد و امروزه بهعنوان محبوبترین نوع قهوه شناخته میشود.
برای تهیه اسپرسو در منزل تنها نیاز شما یک دستگاه اسپرسو ساز خانگی است. یک شات اسپرسو معادل ۲۵ تا ۳۰ سیسی عصاره قهوه است (هر سیسی برابر با ۲۰ تا ۳۰ قطره است).
هر شات اسپرسو نیاز به ۷ تا ۱۰ گرم پودر قهوه دارد. مراحل تهیه اسپرسو با اسپرسو ساز به این صورت است که ابتدا آب (توصیه میشود از آب تصفیه شده و منطبق با دمای اتاق استفاده شود) را به مخزن آب دستگاه اضافه کنید.
در گام بعدی دستگاه را روشن کرده و به سراغ مراحل بعد رفته (اسپرسو ساز خانگی باید چند دقیقه قبل از استفاده روشن شود تا آب با دمای مناسبی از میان پودر قهوه عبور کند).
در گام بعدی پودر قهوه را به سبد پرتافیلتر اضافه و به کمک تمپر دستگاه آن را به مقدار لازم فشرده کنید. فشرده کردن پودر قهوه در کیفیت اسپرسو بسیار موثر است.
درواقع عمل تمپ کردن موجب یکنواختی منافذ پودر قهوه برای عبور آب میشود که نتیجه آن عبور منظم و همزمان آب از منافذ پودر قهوه میشود. در صورتی که فشردهسازی قهوه به درستی انجام نشود، طعم و مزه واقعی اسپرسو را از دست خواهید داد.
همانطور که اشاره شده آب با فشار زیادی از پودر قهوه عبور میکند و اگر پودر قهوه فشرده نشده باشد (یا بهصورت یکنواخت فشرده نباشد) آب با سرعت عبور کرده و عصارهگیری قهوه با کیفیت پایینی انجام خواهد شد.
درصورتی که پودر قهوه بیش از حد فشرده شود، آب قادر به عبور پرفشار نخواهد بود و همچنان اسپرسو کیفیت واقعی خود را نخواهد داشت. در مرحله بعدی تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز پرتافیلتر حاوی پودر فشرده شده به دستگاه متصل میشود.
بعد از جایگذاری پرتافیلتر و روشن کردن دستگاه، منتظر روشن شدن چراغ دستگاه بمانید؛ پس از روشن شدن چراغ سبز، دکمه عصارهگیری دستگاه را فشار دهید تا اسپرسو آماده شده را تحویل بگیرید.
مطلب پیشنهادی: روش تهیه موکا
طرز تهیه اسپرسو تک و دابل اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز تقریبا مشابه هم است. فقط کافیست برای حاضر کردن اسپرسو دوبل میزان پودر قهوه ۲ برابر شود.
در واقع تفاوت دبل اسپرسو و سینگل اسپرسو در «میزان قهوه استفاده شده». لانگو نیز نوعی دیگر از اسپرسو است که تهیه آن به کمک اسپرسو ساز بسیار ساده است.
لانگو در منو کافیشاپها کمتر دیده میشود؛ اما به کمک دستگاه اسپرسو ساز خانگی به راحتی میتوانید به این نوشیدنی پرطرفدار دست پیدا کنید. در واقع لانگو یک نوشیدنی بین دبل و سینگل اسپرسو است و فقط کافیست از ۱.۵ شات اسپرسو استفاده کنید.
همانطور که گفته شد اسپرسو ساز علاوهبر اسپرسو، حجم زیادی از نوشیدنیهای مختلف را (که هر کدام طرفداران ویژه و خاص خود را دارند) تهیه میکند. در ادامه به معرفی و طرز تهیه هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
مطلب پیشنهادی: تفاوت قهوه دمی و اسپرسو
آمریکانو دیگر نوشیدنی پرطرفدار در گروه قهوهها است. این نوشیدنی تاریخچه بسیار جالبی دارد و ابداع آن به دوران جنگ جهانی دوم در کشور ایتالیا (خاستگاه اسپرسو) برمیگردد.
بهوجود آمدن آمریکانو بعد از طرح یک ایده بسیار ساده توسط سربازان آمریکایی در یکی از قهوهخانههای ایتالیا صورت گرفت. سربازان آمریکایی برای کاهش غلظت و تلخی اسپرسو مقداری آب جوش به آن اضافه میکردند.
در واقع تفاوت اسپرسو و آمریکانو همین مقدار آب داغی است که به اسپرسو اضافه میشود. برای تهیه آمریکانو تمام مراحل آماده کردن اسپرسو را انجام داده و سپس قبل از اضافه کردن عصاره بهدست آمده (اسپرسو) مقداری آب جوش به لیوان بریزید.
توجه داشته باشید نسبت میزان آب داغ و اسپرسو در تهیه قهوه آمریکانو بسته به ذائقه افراد متفاوت است؛ اما توصیه میشود از بازه ۳۰ تا ۴۷۰ میلیلیتر آب داغ خارج نشوید.
مطلب پیشنهادی: تفاوت لانگ بلک و آمریکانو (+ روش تهیه)
ریسترتو یکی دیگر از اعضای خانواده اسپرسو است. طرز تهیه ریسترتو تفاوت چندانی با روش آماده کردن اسپرسو ندارد و فقط آب کمتری نسبت به اسپرسو لازم دارد.
«حجم کمتر قهوه»، «زمان عصارهگیری کوتاهتر» و در نتیجه «غلظت بیشتر» تفاوت های ریسترتو با اسپرسو هستند. در تهیه ریسترتو، عصارهگیری قهوه چند ثانیه زودتر متوقف میشود. (در یک سوم پایانی زمان تهیه اسپرسو)
بیشترین کافئین و تلخی قهوه در آخرین ثانیههای تهیه اسپرسو آزاد میشود و با گرفتن این زمان، ریسترتو تلخی و کافئین کمتری دارد. در مقابل غلظت بیشتری دارد و طعم شیرینتری را احساس میکنید.
متداولترین روشی که در تهیه ریسترتو مورد استفاده قرار میگیرد «توقف عصارهگیری بعد از طی شدن ۱۵ ثانیه» است. شما تجربه آماده کردن ریسترتو در منزل را دارد؟
مطلب پیشنهادی: تفاوت قهوه فرانسه و اسپرسو
اگر قهوهدوست هستید و از طرفی شیر با ذائقه شما سازگار است و از نوشیدن آن حس لذتبخشی خواهید گرفت، قطعا از صرف کافه لاته تجربه خوشایندی را کسب خواهید کرد.
این نوشیدنی بهعنوان یکی از پرطرفدارترین فرزندان اسپرسو با ترکیب اسپرسو و شیر (latte واژهای ایتالیایی به معنای شیر است) تهیه میشود و رابطه نزدیکی با کاپوچینو دارد و بهنوعی آنها را بهعنوان خواهر و برادر خانواده اسپرسو میشناسند.
لاته علاوهبر عطر و طعم فوقالعادهای که دارد از زیبایی بصری بسیار چشمنوازی نیز بهره میبرد. این زیبایی بهواسطه طرحهای هنری است که در لایه بالایی نوشیدنی نقش بسته میشوند.
برای تهیه کافه لاته با اسپرسو ساز خانگی سه مرحله را پیش رو دارید: تهیه اسپرسو - تهیه فوم شیر و سپس ترکیب اسپرسو و فوم شیر. ابتدا فوم شیر و سپس اسپرسو را آماده میکنید.
برای تهیه فوم شیر شما نیاز به یک شیرجوش یا پیچر دارید. ابتدا به مقدار لازم شیر را درون پیچر ریخته و سپس آن را بخار دهید. برای تهیه کافه لاته با کیفیت استاندارد، قبل از انجام عملیات بخار دادن، پیچر را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.
اینکار موجب میشود بخار دادن شیر با کیفیت بهتری صورت گیرد و مانع از سوختن آن میشود. سپس دسته بخار اسپرسو ساز را درون پیچر قرار دهید (دسته بخار باید نزدیک به ته پیچر قرار گیرد).
وقتی که شیر به ۳۷ درجه سانتیگراد رسید، دسته بخار را به عمق پیچر ببرید؛ بهگونهای که شیر شروع به چرخش و دوران کند. اینکار را تا زمانی که دمای شیر به ۶۵ تا ۶۸ درجه سانتیگراد برسد ادامه دهید.(دقت زیادی بهخرج دهید تا دمای شیر به ۷۱ درجه نرسد)
در گام بعدی مراحل سابق و ثابت تهیه اسپرسو را طی کنید. رقت کنید که فاصله زمانی زیادی بین تهیه فوم شیر و اسپرسو نداشته باشید.
قدم آخر ترکیب شیر و اسپرسو است. اگرچه مرحلهای ساده بهنظر میآید، ولی رعایت چند نکته ظریف در کیفیت نوشیدنی شما تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. اولین نکتهای که باید در نظر گرفته شود ارتفاع پیچر و فنجان است.
ابتدا با ارتفاع نسبتا زیاد شروع به اضافه کردن شیر به اسپرسو میکنید (تا زمانی که نصف ظرفیت فنجان تکمیل شد)؛ سپس ارتفاع را کاهش داده و همزمان به اضافه کردن فوم شیر ادامه دهید.
در این بین مقدار شیری که به قهوه اضافه میشود را ثابت نگه دارید. کاهش یا افزایش سرعت اضافه کردن شیر به ترتیب موجب «کاهش کف شیر» و «از بین رفتن کرمای فوم شیر» میشود.
مطلب پیشنهادی: تفاوت عربیکا و ربوستا (بهترین قهوه برای اسپرسو کدام است؟)
محصولات مرتبط
مطالب مرتبط
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲
۱۴۰۳/۸/۲۲